Twents Voorjaarskamp 2012
In het weekend van 1,2 en 3 juni 2012 vond het Twents Voorjaarskamp plaats. Het TVK is een nieuw evenement voor scouts uit Twente op het Zuidkamp in Enschede. Scoutinggroepen uit heel Twente waren aanwezig: de Mgr. Ariënsgroep, het Volbert en de Vaandrig Leppink Groep uit Enschede; Scouting Hasselo en Scouting St. Jeroen Bambi uit Hengelo; en scouting HBJ Wateregge uit Almelo. Een kleine honderdtwintig scouts raasden er over een stormbaan, dansten op Dance Dance Revolution en speelden verschillende samenwerkingsspellen. Het kamp is georganiseerd door een kleine zeventig vrijwilligers.
Scouting
Scouts proberen zo veel mogelijk verschillende activiteiten te doen. De basis van iedere activiteit is samenwerking, outdoor en uitdaging. Een trappersbaan (stormbaan)--die voor de gelegenheid was aangelegd--vroeg het uiterste van de kinderen en de jeugd. Ze klauterden in touwnetten, klommen in bomen en vlogen met een deltavlieger over een poel. Op het Twents Voorjaarskamp zagen scouts het moderne scouting. Ze liepen onder andere een sms-tocht, waarbij ze via hun telefoon nieuwe locaties doorgespeeld kregen.
Meer informatie is te vinden op twentsvoorjaarskamp.nl, op facebook fb.me/TwentsVoorjaarskamp en op twitter @twentskamp.
Vrijwillige medewerking van ondermeer De Voshaar
Het hele kamp is door zo’n zeventig vrijwilligers georganiseerd. Vijf van hen verzorden de algemene organisatie en een driekoppig persteam bracht driemaal daags een kampkrant uit met foto’s, nieuws en roddels. Zij hielden ook de berichten op twitter en facebook bij. Stichting Buitencentrum De Voshaar en de studenten van Scoutingvereniging Radix verzorgden de catering voor de medewerkers van het kamp. De Jan Houtman-stam van de D'Alflandgroep uit Dalfsen bouwde de stormbaan. De e-Sportbond Twente leverde de game ‘Dance Dance Revolution’. Richard Haarman, van RH Installatietechniek, leverde materiaal. Trendwerk heeft het logo gemaakt. NXTelecom legde een draadloos netwerk aan. En iVents bood haar sportveld aan om het kamp te organiseren.