Back to Nature 2013
Na de nieuwbouw perikelen hebben in het najaar ook nog een primitief kamp weten te organiseren. Dit kamp is op 26 en 27 oktober gehouden. Een groep van 21 deelnemers in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar heeft in dit weekend actief deelgenomen aan diverse 'Back to Nature' activiteiten.
Onder de bezielende leiding van 10 stafleden zijn er diverse technieken in theorie en praktijk behandeld. Zo zijn er zogenaamde patatzakken met landbouwfolie gebouwd die als slaapplek voor twee personen heeft gediend. Er zijn hikebommen gemaakt waarmee je zomaar een hele dag door kunt ploeteren omdat die vol vitaminen en koolhydraten zitten. Het maken van een houtvuur en het koken op houtvuur zijn uitgebreid aan de orde geweest. Ook is er de nodige aandacht besteed aan het veilig hakken en zagen. En 's avonds cq 's nachts hoort daar natuurlijk een lekker warm kampvuur bij nadat je terug bent gekomen van een nachtspel.
Kortom een geslaagd weekend met helaas wat regen op de zondag maar dat heeft de pret niet kunnen drukken. Dank aan de deelnemers en de organisatie, naast enkele bestuursleden een flink aantal vrijwilligers, van dit weekend. Dit krijgt zeker een vervolg in 2014. Henk Jan Hiemstra heeft van het kamp nog een leuk filmpje gemaakt. KLIK HIER!. Veel kijkplezier.