Verbouwingsplannen achterzijde

Omdat het oude deel van het clubhuis nog niet goed geisoleerd is en daardoor in de winter, vanwege de kou, het clubhuis slecht te verhuren is willen we hier de nodige maatregelen treffen. Dit deel is aan de buitenkant nog voorzien een houten betimmering met een slechte isolatie. Deze betimmering is na 40 jaar enigzins aan vervanging toe. We willen de betimmering verwijderen en vervangen voor metselwerk. Met een goede isolatie is dan samen met de bestaande binnenmuur van metselwerk ook in de winter het clubhuis snel en lekker comfortabel warm te stoken. 

Daarnaast willen we ook de bestaande raamkozijnen vervangen voor hardhouten exemplaren met dubbelglas. Als we we dit gerealiseerd hebben kunnen we met het gehele gebouw zoals het er nu staat weer 40 jaar verder. En kunnen we ook in de winterperiode ons gebouw meer gaan gebruiken zonder dat we dagen aan het stoken zijn om het lekker warm te krijgen. 

Omdat dit natuurlijk weer de nodige kosten met zich meebrengt proberen we samen met stichting de Enschedese Uitdaging dit project te realiseren. De Enschedese Uitdaging laat zich het best omschrijven als een ‘lokaal bemiddelingsbureau’ dat verbindingen legt tussen mensen; maatschappelijke organisaties uit de Enschedese samenleving en het plaatselijke bedrijfsleven. Voor meer info volg deze link Enschedese Uitdaging. Met enkele bedrijven hebben we al contact en concrete toezeggingen in de vorm middelen en materialen gehad. Zelf gaan we natuurlijk ook de handen uit de mouwen steken. Het slopen, het grondwerk, het opperen en het opruimen kunnen wij bijvoorbeeld prima zelf doen. Echter we hebben het complete pakket nog niet gereed. De verwachting is dat we komend winter de voorbereiding kunnen afronden zodat we in het vroege voorjaar aan de slag kunnen.

 

 UIT150324 Logo Enschedese uitdaging 419x60

IMG 5616