Nationale vrijwilligersdag NLdoet 2016

Het Oranje Fonds heeft op 11 & 12 maart 2016, samen met duizenden organisaties, NLdoet 2016 georganiseerd. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaren zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Op Buitencentrum de Voshaar waren op 12 maart ruim 30 vrijwilligers van 6 tot 86 jaar oud aan het werk. Onze eigen vrijwilligers werden die dag ondersteund door medewerkers (en hun gezinsleden) van de Enschedese Uitdaging (http://enschedeseuitdaging.nl/) en de Raedthuys Groep (https://pure-energie.nl/). De hele dag is er hard gewerkt: het voorste kampeerterrein werd vergroot, de veldoven gerepareerd en de kleine kampvuurcirkel uitgebreid. Ook werd de fundatie gestort waarop de spouwmuur komt te staan die het laatste stuk houten wand van de blokhut vervangt. Hiermee werd een begin gemaakt van het project ‘vergroting gebruiksmogelijkheden op Buitencentrum de Voshaar’.

Mede dankzij het mooie weer en de prima catering was de stemming opperbest. Dit vertaalde zich aan het einde van de dag in een prima resultaat: alle werkzaamheden waren keurig op tijd gereed. Waardoor er genoeg tijd overbleef om onder het genot van een hapje en een drankje nog even de werkdag door te nemen.  Via de volgende link, webalbum_NLdoet2016, kom je in het fotoalbum terecht met enkele leuke foto's van deze dag. 

We bedanken iedereen voor de inzet en misschien tot volgend jaar!

 Voshaar NLdoet 2016

 Voshaar NLdoet 2016 01