Winterkamp 2019

 

Een klein beetje nachtvorst, overdag een beetje zon en een graad of 5. Kortom prima omtandigheden voor het winterkamp. Met de hulp van onze eigen 'vaste' vrijwilligers en 12 scouts hebben we op 28 en 29 december 2019 weer aardig wat werk kunnen verzetten. Van de VLG, Scouting Euregio en het Volbert waren er scouts vertegenwoordigd.

We hebben met z'n allen aardig wat dennenopschot op het heideveld kunnen verwijderen. Daarnaast hebben we onze houtvoorraad weer op orde. We hebben nog wat stammen uit het terrein gehaald, op lengte gezaagd en voor een deel gekloofd. Voorlopig kunnen we weer verder met de voorraad brandhout. Ook is er voor handboogschieten een doel inclusief vangnet gemaakt. Als Voshaar willen eventueel handboogschieten, onder begeleiding, als activiteit tijdens een kamp aanbieden. Meer informatie volgt in de loop van het jaar. Ons pionierhot lag al een jaar plat op de grond omdat de stelling in 2018 moest wijken tijdens de kap van de dennen. Er is een nieuwe stelling gemaakt zodat het pionierhout niet wegrot en nog als pionierhout gebruikt kan worden.

Dankzij de kookploeg was de catering ook weer prima verzorgd. 's Avonds was er na het eten nog tijd om bij het kampvuur bij te kletsen. 

Mede dankzij de vele helpende handen mogen we terug kijken op twee productieve dagen. Wederom dank aan iedereen die daar aan heeft bijgedragen.

Peter Hoomoedt,

namens het bestuur van de Voshaar